lauantai 2. huhtikuuta 2011

Zebra Bars

Tämä resepti on kirjasta Amerikan herkut. Siinä tämä oli luokiteltu pikkuleipiin...hmm? Minusta ne ovat kyllä enemmän mokkaruudun tyyppisiä. Suluissa tupla-annos isompaan vuokaan. Itse tein uuteen Iloleipureiden Jättivuokaan (27x38x4,5cm) ja se oli oikein sopiva tupla-annokselle. Note to my self: älä käytä Rainbown leivontatummasuklaata 46%->huonoa.






Brownie:
(200g) 100 g tummaa suklaata
(200g) 100 g voita
(3 dl) 1,5 dl sokeria
(1 tl) 1/2 tl vaniljasokeria
(6) 3 munaa
(3,5 dl) 1 3/4 dl vehnäjauhoja


Cheesecake:
(400g) 200 g tuorejuustoa
(1,5 dl) 3/4 dl sokeria (laitoin 1 dl tupla-annokseen)
(2) 1 muna
(8 tl) 4 tl vehnäjauhoja
(1/2 tl) 1/4 tl vaniljasokeria



1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele paistovuoka, n. 21 x 21 senttiä.
2. Valmista ensin brownietaikina: Sulata suklaa ja voi keskikokoisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä pois levyltä.
3. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
4. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot.
5. Cheesecake: Vatkaa kaikki ainekset kulhossa keskenään.
6. Levitä 2/3 osaa brownietaikinasta vuokaan. Levitä päälle cheesecakeseos ja ripottele sen päälle loput brownietaikinasta. (oma vinkki: tasoita pintaa tekemällä pyöreää kuviota haarukalla, niin tulee nätimpi)
7. Paista 30 minuuttia.
8. Jäähdytä vuoassa ja leikkaa sitten paloiksi.


Tuli kyllä ihanan makuisia, näitä kelpaa tarjota. Tosi tuhtia, kannattaa leikata pieniä paloja. Paloja oli myös kätevä pakastaa ja sulattaa mikrossa!

2 kommenttia:

  1. Tänään tuli tehtyä näitä kun kuulosti todella hyvältä! Cheesecakekerroksesta tuli mielettömän hyvää, mutta suklaakerrokseen olin kyllä pettynyt. Mahtoikohan johtua suklaasta jota käytin.. nimittäin se oli sulattuaan voin kanssa todella oudon ja mauttoman makuista, ei ollenkaan sellaista miltä suklaa yleensä maistuu. Kokeilin samaa saman merkin toisella suklaalajilla ja sama homma. Kuuluuko siitä tummasta suklaasta tulla sellaista hieman saippuan makuista, vai johtuikohan se vaan merkistä?:/ Rainbowta käytin.

    VastaaPoista
  2. Voi olla, että se on se Rainbown suklaa, joka ei ole niin hyvän makuista. Itse käytän sitä vain, kun testailen jotain, mutta jos leivon vieraille, niin olen usein laittanut Pandan suklaalevyn. Myös jotkut halvimmat voit/margariinit voivat olla vähän oudon makuisia. Kannattaa tarkistaa, että tummassa suklaassa on kaakaota sen n. 70%, kuten kuuluisi olla. Muistelisin, että Rainbowssa ei niin paljoa ole...

    VastaaPoista