perjantai 25. maaliskuuta 2011

Homejuusto-piparitorttu

Tämä resepeti on Pirkasta:


Pohja

100 g voita
1/2 dl maitoa
4 dl fariinisokeria
1 muna
2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kardemummaa
1 prk (150 g) crème fraîchea (ranskankermaa)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sinihomejuustohyytelö

2 dl kermaa
1 tlk rahkaa (250 g)
75 g sinihomejuustoa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä

Koristeluun

viinirypäleitä



1. Voitele torttuvuoka (halkaisija noin 35 cm). Sulata voi kattilassa ja lisää maito.
2. Vatkaa fariinisokeri, muna, inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma keskenään. Lisää voi-maitoseos ja ranskankerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 - 40 minuuttia. Jäähdytä.
4. Vatkaa kerma, rahka, sinihomejuusto ja sokeri vatkaimella. Anna seistä hetki. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Liuota lehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liuos hyvin sekoittaen rahka-homejuustoseokseen. Kaada hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele viinirypäleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti