perjantai 11. maaliskuuta 2011

Muffinitaivas!

Muffinibuumi maailmalla sai alkunsa siitä, kun Sinkkuelämää -sarjassa syötiin cupcakeja ja esillä oli Mangolia Bakery, joka on oikeastikin olemassa ja on nykyisin suosittu muffinssipaikka New Yorkissa. Kuppikakkujen suosiosta kertoo myös se, että vuonna 2008 kuppikakkureseptihaut Googlessa nousivat eniten kaikista resesptihauista (BBC).

Eli nyt ei enää tehdäkään tavallisia muffinseja valkoisiin peruspaperivuokiin, vaan koristellaan muffinsit tuhansilla eri tavoilla ja laitetaan mitä ihanimpiin värikkäisiin vuokiin. Kannattaa muuten myös tutustua näiden amerikkalaisten muffinsipaikkojen valikoimaan esim. Crumbs ja Sprinkels. Ai, ai mitä ihanuuksia! Amerikassa kyllä tiedetään, mistä ihmiset tykkää ja miten sillä tehdään rahaa.

Cupcaket eroavat muffineista siinä mielessä, että ne ovat yleensä makeampia ja niissä on kuorrutteet, eli ne on leivosmaisempia. Tässä hieman kuppikakku fiilistelyä:


Kuppikakkutelineellä saa näyttävän kahvipöydän.


Nämä oli kyllä somimmat kuppikakut, jotka löytyi netistä!


Kuppikakkubileet kesällä! Siinä idea :)


Ööh, not my taste. Menee ehkä vähän överiksi.. Eihän nämä näytä edes syötäviltä enää.


Jaah..koiria. Muffinsikoiria.


Tästä oiva koristeluidea! Monta kuppikakkua vierekkäin ja niistä yksi iso kuvio.


Tällä isolla vuoalla saa pöytään yhden jättiläiskokoisen muffinsin monelle jaettavaksi. Voisi olla aika hauska!



Sydämenmuotoisia olisi kiva syödä :)

Monet amerikanmaalla ovat osanneet tehdä kauppaa cupcakeilla viimeisen vuosikymmenen aikana. Nähtäväksi jää, onko kyseessä ohi menevä trendi, vai jääkö se myös valloittamaan Suomen. Itse en ole kuullut, että Suomessa olisi yhtään Muffinsikahvilaa, tms. Parhaimmat muffinit Suomessa haen Arnold'sista ja Café Brahesta. Luulen, että perussuomalaiset mustikkamuffinit ovat minun makuuni, vaikka olisi kuinka hienoja cupcakeja tarjolla =)

Muffinsireseptejä löytyy paljon Hellapoliisin muffinisivuilta. Sitten vain suunnittelemaan, mitä muffinseja itse testaisin seuraavaksi...

Leipomishetkiä! =)

1 kommentti:

  1. Hej och tack för din kommentar! Din blogg verkar ju jättebra, skall titta in här i fortsättningen också. För att kommentera inlägget ovan på finns det faktiskt en "cupcakeshop" i Finland, se här:
    http://www.cupcakesbyfrida.fi/

    VastaaPoista