perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mustikkajuustokakku

Tämän respetin löysin Ulla Svenskin kirjoittamasta reseptikirjasta Lempileivonnaiset. Tätä täytyy viimeistään kesällä leipoa vastapoimituista mustikoista :) Lisään sitten kuvan, kun olen sen tehnyt.

Pohja

200 g Marie-keksejä
150 g voita

Täyte

600 g Philadelphiajuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200 g valkosuklaata

Pinnalle

2 dl mustikoita
sokeria

1. Murskaa keksit ja sekoita ne pehmän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijlataan 24 cm:n irtopohjavuokaan.

2. Vatkaa Philadelphiajuusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon.

3. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle.

4. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti