perjantai 25. maaliskuuta 2011

Suklaa-kahvi-juustokakku

Tämä juustokakun ohje löytyi ruotsalaisen Therese Wikströmin kirjoittamasta reseptikirjasta Makeita unelmia:

Pohja

25 g voita
3 dl murustettuja Digestive-keksejä
1/4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

Täyte

100 g sulatettua tummaa suklaata
25 g samaa suklaata koristeluun
3 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
400g Philadelphia tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vaniljanmakuista vähärasvaista maitorahkaa
1 rkl maissitärkkelystä

1 dl vaniljamaitorahkaa koristeeksi

1. Sulata voi ja murenna keksit. Sekoita pohjan ainekset. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Taikinan tulee peittää pohja ja reunat. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

2. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon kahvi. Sekoita muut täytteen ainekset keseknään. Täytteen tulee olla aivan tasaista. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Lisää loput täytteestä suklaa-kahviseokseen. Kaada ohuena nauhana kakun päälle ristiinrastiin.

3. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ja peitä pinta vaniljarahkalla. Koristele suklaasulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti