keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Suklaa-vaniljajuustokakku

Tämä menee seuraavaksi kokeiluun, kun saan ystäviä kylään. Respeti on kirjasta Suklaa.

Pohja:

250g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Täyte:

500 g tuorejuustoa notkistettuna 
2 dl hienosokeria
2 munaa kevyesti vatkattuna
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
150 g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä
1 tl vaniljaesanssia

1. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoita seos tasaiseksi.

2. Kaada seos voideltuun 23 cm:n irtopohjavuokaan, painele taikina vuoan pohjalle.

3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi suuressa kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon munat ja sekoita sitten varoen joukkoon kermavaahto. Jaa seos kahteen yhtä suureen osaan. Lisää sulatettu suklaa yhteen osaan ja vaniljaesanssi toiseen. Kaada vaniljaseos keksipohjan päälle ja peitä suklaaseoksella. Sekoita hieman haarukalla, niin että syntyy aaltomainen kuviointi.

4. Paista uunissa 170- asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes juustokakku on kiinteä reunoilta ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa.

5. Pane juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota sitten vuoasta.

Lisään myöhemmin sitten miten onnistui. :)

23.3: Voilà!


Kakku onnistui aika hyvin. Vaaleaa taikinaa olisi voinut nostaa rohkeammin ylös. Keksipohjaan käytin Digestive täysjyväkeksejä ja huomasin, että Originalit sopivat ehkä paremmin. Pohja jäi myös hieman kuivaksi ja muruiseksi. Tämä on melkein kuin simpelimpi versio Mokkaisesta tiikerijuustokakusta, hyvä vaihtoehto, jos ei halua ostaa niin paljon aineksia. Muuten aika perus suklainen juustokakku, kannatti kokeilla, mutta en ehkä heti tekisi uudestaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti