torstai 24. maaliskuuta 2011

Suklainen banaani-mascarponekakku

Tämä menee seuraavaksi testaukseen! Kommentoin sitten, kannattaako koittaa :) Resepti on kirjasta Suklaa.




Pohja

250 g digestive-keksejä (laitoin Digestive Classic)
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Täyte

250 g mascarponea notkistettuna
1 dl fariinisokeria
3 munaa kevyesti vatkattuna
100 g tummaa tai maitosuklaata sulatettuna ja jäähtyneenä (laitoin Fazerin tumma 70% leivontasuklaata)
2 suurta, kypsää baanania muhennettuna
2 rkl maissitärkkelystä
1,25 dl kuohukermaa
1 rkl rommia (Alkon myyjän suosittelemaa Negrita -tummaa rommia)
1 tl vaniljaesanssia (laitoin 1 tl vaniljasokeria)

1. Murskaa keksit ja hiennonna ne hienoiksi muruiksi. Lisää kaakao ja voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos voideltuun 23 cm:n irtopohjavuokaan ja painele se vuoan pohjalle.

2. Vatkaa mascarponea ja fariinisokeria sähkövatkaimella suuressa kulhossa kunnes seos on tasaista. Lisää munat ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, banaanit, maissitärkkelys, kerma, rommi ja vaniljaesanssi. Kaasa seos keksipohjalle.

3. Paista 170 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia, tai kunnes juustokakku on kiinteä reunoilta ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa.

4. Pane juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota sitten vuoasta.


12.4.2011 Ihan hyvä kakku tuli! Kannattaa testata jos tykkää suklaasta ja banaanista. Kakusta tuli yllättävän pieni, olisihan se pitänyt tietää jo lukemalla ainekset. Tuohon voisi kehittää jotain kauniita koristeita pinnalle, niin ei olisi ihan niin tylsän näköinen. Pidin kakkua 45 minuuttia uunissa, joka riitti ihan hyvin. Olisi ehkä voinut ottaa aikaisemmin jo ulos, koska se ei enää ollut hyytelömäinen keskeltä. Mutta hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti