Pohja
150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
Täyte
400 g Philadelphia- tuorejuustoa (käytin Philadelphia 12%)
200 g maitorahkaa (Ehrmann 250 g)
2 dl vaahdotettua kermaa (Flora Visp 20% 2,5 dl)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauhot sekä lopuksi vesi. Taputtele pohja halkaisijaltaan n. 24 cm:n irtopohjavuokaan reunoja myöten.
2. Sekoita täytteen kaikki aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle.
3. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Kakku on tutiseva keskeltä, mutta hyytynyt kylmässä. Anna vetäytyä jääkaapissa hyvin ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti