perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mehevä juustokakku

Tämän reseptin löysin Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjasta. Maitorahkaa ja kermaa laitoin vähän enemmän, koska muuten pakkauksista olisi jäänyt yli. Samalla lisäsin hieman sitruunaa. Juustokakut eivät yleensä ole kovin erikoisen näköisiä, mutta tästä tuli mielestäni kaunis! Makukin oli ihanan raikas.



Pohja

150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte

400 g Philadelphia- tuorejuustoa (käytin Philadelphia 12%)
200 g maitorahkaa (Ehrmann 250 g)
2 dl vaahdotettua kermaa (Flora Visp 20% 2,5 dl)
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja vehnäjauhot sekä lopuksi vesi. Taputtele pohja halkaisijaltaan n. 24 cm:n irtopohjavuokaan reunoja myöten.

2. Sekoita täytteen kaikki aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle.

3. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Kakku on tutiseva keskeltä, mutta hyytynyt kylmässä. Anna vetäytyä jääkaapissa hyvin ennen tarjoilua, mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti