perjantai 25. maaliskuuta 2011

Enkelten juusto-aprikoositorttu

Pirkka.fi -sivustolta löytyi tämä:


Pohja

1/2 pkt (à 400g)  Pirkka murotaikinaa

Aprikoositäyte

2 ps (à 250g) aprikooseja
2 dl vettä
3 dl valkoviiniä
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria

Juustotäyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
2 rkl konjakkia
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
3 rkl sitruunan mehua

Enkelikoristeet

100 g valkoista suklaata



1. Ota murotaikina sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele murotaikina tasaisesti vuoan pohjalle. Pistele taikina haarukalla. Paista torttupohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
2. Suikaloi aprikoosit saksilla tai veitsellä ja pane suikaleet teräskattilaan. Mittaa päälle vesi, valkoviini, sitruunan mehu, kaneli, neilikka, kardemumma ja sokeri. Siirrä kattila levylle ja keitä aprikooseja miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia silloin tällöin sekoittaen niin, että kaikki neste imeytyy aprikooseihin. Jäähdytä aprikoosit ja soseuta sauvasekoittimella.
3. Täytettä varten sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, vanilliinisokeri, sokeri ja konjakki. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma.
4. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen vedestä puristetutliivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-rahkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.
5. Levitä aprikoosit torttupohjalle vuokaan ja kaada päälle juustotäyte. Peitä vuoka kelmulla. Anna tortun hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
6. Piirrä pahvinen enkelimuotti ja piirrä sen avulla enkeleitä leivinpaperille. Sulata suklaa ja pursota suklaaenkelit leivinpaperille. Anna suklaan kovettua rauhassa. Nosta koristeet tortun reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti