Pohja
150 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
2 munaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk (150 g) crème fraîchea (ranskan kermaa)
1 sitruunan mehu
2-3 tl vaniljasokeria
Pinnalle
4 liivatelehteä
2 tlk (à 420 g) aprikoosinpuolikkaita
aprikoositölkkien liemi
1. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurut. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala tasapohjaisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahto notkistettuun tuorejuustoon. Sekoita joukkoon myös ranskankerma.
4. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihenvedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Mausta vanilliinisokerilla.
5. Kaada juustoseos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
6. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja säästä liemi.
7. Kuumenna noin 1 dl aprikoosien lientä kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivateseos loppuliemen joukkoon ja annaliemen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa.
8. Asettele aprikoosinpuolikkaat tiiviisti kakun päälle ja kaada liivateliemi päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
9. Irrota vuoan reunus ja siirrä juustokakku tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti