perjantai 25. maaliskuuta 2011

Juustokakku kirsikoiden kera

MTV3 -sivustolta löytyi tämä:
1 paketti digestiivikeksejä (400 g) 

1 dl voisulaa 

2 rkl kanelia 
1 rkl vettä 
600 g philadelphiajuustoa 
4 dl ranskankermaa 
7 munaa 
1 dl sokeria 
½ sitruuna, mehu ja kuori 
1 rkl vaniljasokeria

Kirsikat:
1 l tuoreita kirsikoita 

3 dl sokeria 

2 dl vettä 
6-8 cl Maraschino-likööriä

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna keksit koneella tai pussissa kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksinmurut voisulan, kanelin ja veden kanssa. Kata irtopohjavuoka seoksella.
2. Sekoita monitoimikoneessa juusto ja ranskankerma tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita jokainen muna kunnolla seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää lopuksi sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan ja paista 35-50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä ja pane kakku kylmään.
3. Poista kirsikoista siemenet. Kiehauta marjat veden ja sokerin kanssa. Liemen pitää juuri ja juuri peittää marjat. Vedä kattila liedeltä, lisää Maraschino ja jäähdytä kirsikat. Tarjoile ne kylminä kylmän kakun seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti