torstai 24. maaliskuuta 2011

Aurinkoinen juustokakku

Maku.fi -sivustolta löytyi seuraava ohje. Tein tämän  tänään 10.1.2012. Kakun maku ei aluksi ollut kovin ihmeellinen, mutta kun se oli ollut yön yli jääkaapissa, oli maut kivasti sulautuneet yhteen oli herkullista! Suosittelen, että teet tämän hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Soseutin haarukalla säilykepersikanviipaleita ja laitoin sekaan yhden mango-lastenruokapurkin, kun sattui sellainen olemaan. Persikan väri tosin on nätimpi, kuin sen vähän tummemman mangon....



Pohja

200g kaurakeksejä
100g leivontamargariinia
1 tl inkivääriä

Täyte

4 kpl liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua

Pinnalle

3 kpl liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 dl säilykepersikkaa soseena


1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva ja inkivääri. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.
2. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Purista liivatteista vesi. Liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
3. Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivateista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Yhdistä hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.
4. Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele ananaskirsikoilla tai halutessasi syötävillä kukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti