keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Valkosuklaa-sitruunakakku

Tämä ohjeen löysin MTV3:n Elämä makeaksi -blogista. Odotukset olivat korkealla, koska ohje oli muistaakseni voittanut jonkun kilpailun. Kakun on parasta antaa imeytyä kunnolla ennen tarjoilua. Minulla ainakin kakku oli paremman makuinen seuraavana päivänä, kun oli ehtinyt imeytyä kunnolla. Ihan hyvää oli. Tosin jotenkin sain tarpeekseni lemon curdista :D






Pohja
3 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita sulatettuna

Täyte
170 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Lemon Curdia
0,5 dl silputtua sitruunamelissaa

Kostutus
1 sitruunan mehu
0,5 dl tomusokeria

Koristelu
sitruunamelissan lehtiä
sitruunaviipaleita

Lemon Curd (itse ostin kaupasta valmista marmeladihyllystä, joten näitä tarvikkeita en tarvinnut)
2 keltuaista
0,75 dl sokeria
1 sitruunan raastettu ja puristettu kuori
25 g voita

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi massaan sekä raastettu sitruunan kuori. Lisää lopuksi  sulatettu voi. Paista kakku voidellussa halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.


2. Valmista sillä aikaa lemon curd: Vaahdota keltuaiset ja sokeri vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja -mehu. Hauduta koko ajan vatkaten, kunnes seos alkaa saostua. Seos ei saa kiehua. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sen sekaan. Jäähdytä.


3. Kumoa jäähtynyt kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen. Lisää lemon curdin joukkoon tuorejuusto, ja sulatettu valkosuklaa. Ota puolet täytteestä erilleen ja sekoita joukkoon silputut sitruunamelissan lehdet.

4. Kostuta kakkupohjat sitruuna-tomusokeriseoksella ja lisää sitruunamelissan lehtiä sisältävä täyte kakun väliin. Kuorruta kakku lopulla täytteellä, koristele se sitruunamelissan lehdillä ja sitruunaviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti