lauantai 26. maaliskuuta 2011

Marjacharlotta

Pirkasta


1 ps (400g) hillomarjoja (pakaste)
1 (380g) Pirkka kuningatarkääretorttu
4 liivatelehteä
1 tlk (2dl) vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (250g) ricottajuustoa tai maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 sitruunan mehu



1. Valmista hillomarjat pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa ja anna hillon jäähtyä täysin kylmäksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ainakin 10 minuutiksi, kunnes ne ovat pehmenneet.
2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttu vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa sillä kulho mahdollisimman tiiviisti pohjaltaja reunoilta.
3. Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Kuumenna 1/2 dl sitruunamehua ja sulata siihen mahdollisimman tarkoin kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita juusto ja kylmä marjahillo sekä loput sitruunamehusta. Lisää sitruuna-liivateseos, kun se on hiukan jäähtynyt. Sekoita lopuksi kermavaahto hyvin juustomassaan. Kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleille ja tasoita pinta.
4. Peitä lautasella ja nosta kylmään hyytymään seuraavaan päivään. Leikkaa kääretorttureunasta ylimäärä pois ja kumoa charlotta tarjoiluvadille. Tarjoa jälkiruokanatai kahvipöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti