Dominojuustokakun respeti löytyi Maku.fi -sivustolta
Pohja
200 g digestive-keksejä
100 g margariinia
1 ½ rkl kaakaojauhetta
Täyte
4 liivatelehteä
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2 ½ dl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinimehua (tai vettä)
1 pötkö Domino-keksejä (minttu tai tavallisia)
50 g tummaa suklaata
1. Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
2. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
3. Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
4. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.
5. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon.
6. Leikkaa keksit neljään osaan. Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
7. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
•Koristele halutessasi kakun pinta sulatetulla taloussuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti