perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mustikkajuustokakku (2)

Seuraava resepti löytyi Nokke Kokkaa blogista. Tämä vaikuttaa ihanalta kesäreseptiltä ja aioin testata tätä viimeistään kesällä, kun pääsee itse poimimaan tuoreita mustikoita. Voisi toisaalta varmasti pakastemustikoistakin koittaa tehdä.

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 kananmuna
½ dl kylmää vettä


Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl mustikoita


1. Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Mittaa pohjan kuivat aineet kulhoon ja pilko kylmä voi joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella murumaiseksi. Sekoita kananmuna ja vesi keskenään ja sekoita nopeasti taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki mustikoita lukuun ottamatta. Levitä osa täytteestä vuokaan taikinan päälle, ripottele mustikoita ja laita taas täytettä. Tee muutama tällainen kerros. 

3. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti