perjantai 25. maaliskuuta 2011

Appelsiini-juustotorttu

Tämä pääsiäistortturesepti on alunperin Pirkka -lehdestä:

Pohja

175 g Daniela täytekeksejä
50 g sulaa rasvaa
1 tl appelsiinikuoriraastetta

Täyte

4 liivatelehteä
1 tlk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200g) Viola appelsiinituorejuustoa
1 prk (200g) bulgarianjugurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl appelsiinikuoriraastetta
3 rkl appelsiinimehua

Koristeeksi

1-2 isoa appelsiinia
pääsiäisrakeita

1. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita keksimurut, rasva ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita varovasti joukkoon myös vaniljavaahto.
3. Kuumenna appelsiininmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana juusto-jogurttiseoksen joukkoon.
4. Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
5. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta appelsiinilohkoilla ja pääsiäisrakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti