perjantai 25. maaliskuuta 2011

Suklaahyytelökakku

Tämä resepti on Pirkka.fi -sivustolta peräisin:


Pohja

2 munaa
3/4 dl sokeria
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

200 g taloussuklaata
2 munaa
1/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa
4 liivatelehteä
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

vispikermaa
piparkakkuja

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 12 - 13 minuuttia.
4. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata suklaa sulatusteholla välillä sekoittaen. (Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa.)
5. Erottele munista valkuaiset ja säästä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sokerin (1/4 dl) kanssa. Vaahdota kerma.
6. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Liuota kiehuvaa vettä (1 - 2 rkl).
7. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Lisää seokseen liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Nostele kerma- ja valkuaisvaahdot joukkoon.
8. Kaada hyytelöseos vuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
9. Koristele vaahdotetulla kermalla ja piparkakuilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti