lauantai 26. maaliskuuta 2011

Cappuccino-juustokakku

Murupullalta löytyi seuraava ohje:

Pohja
n. 20 kpl marie-keksejä
150 g margariinia

Täyte
2 kpl liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl cappuccino-jauhetta
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Päälle
valkosuklaarouhetta

1. Murskaa keksit. Parhaiten se onnistuu monitoimikoneessa, mutta jos et omista sellaista, murskaa keksit esim. survimella. Lisää margariini ja sekoita. Painele seos irtopohjavuoan (26cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään.


2. Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeäksi. Liuota sen jälkeen liivatelehdet kiehuvaan veteen (n. 3 rkl).


3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen juusto, cappuccino, sokerit ja liivatelehtiseos. Kaada täyte marie-pohjan päälle ja levitä se tasaisesti.


4. Raasta valkosuklaata kakun päälle.


5. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti