perjantai 25. maaliskuuta 2011

Glögi-juustotorttu

Tämä jouluinen juustotorttu on alunperin Pirkasta:


Pohja

150 g piparkakkuja
75 g margariinia

Täyte 

2 munaa
1/2 dl sokeria
1 prk (250g) maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl inkivääriä
1 tlk (2 dl) vispikermaa

Kiille pinnalle

2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä



1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm).
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma.
3. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä hetki kylmässä.
4. Valmista glögistä päälle kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon kylmässä vedessä hetken liotetut liivatelehdet. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti