perjantai 25. maaliskuuta 2011

Mansikka-juustotorttu

Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjasta.

Pohja

100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
400 g Philadelphia-juustoa
1/2 dl maizenajauhoja
2 munaa
1 dl sokeria

Päälle

200 g mansikoita

1. Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin. Tpauttele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoille.

2. Valmista täyte. Vaahdota kerma, lisää vanilliinikreemijauhe, Philadelphia-juusto, maizenajauhot, munat ja sokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja ripota mansikat pinnalle.

3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-55 minuuttia. Sammuta uuni ja anna paistua jälkilämmöllä vielä noin 10-15 minuuttia. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti