keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tässä postuksessa on resepti kunnon vadelma-valkosuklaa-kerma unelmaan! Yritin löytää mieluisan jouluisen, uunissa paistettavaa juustokakun ohjeen netistä, mutta en löytänyt. Oli luumujuustokakkua, piparinmakuista juustokakkua ja paljon liivattaille tehtäviä glögikakkuja. Viimeksi tein glögijuustokakun uunissa ja päätin, että glögijuustokakut teen tästä lähtin liivattella. Täytyisi varmasti kehitellä joku oma jouluinen versio, jonka voisi uunissa paistaa. Tein nyt siis vadelmaisen valkosuklaajuustokakun, kyllähän tämäkin jouluun sopii! Piparin- ja luumunmakua voi sitten nautiskella muiden leivonnaisten yhteydessä. Tämä ohje on ihanasta reseptikirjasta Suklaa. Hieman sitä muokkailin pakkauskokojen mukaan, tässä alkuperäinen resepti, suluissa se mitä laitoin.




Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Pohja

250 g digestive-keksejä (laitoin Classic)
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Täyte

500 g maustamatonta tuorejuustoa notkistettuna
200 g (2,25 dl) hienosokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 munaa kevyesti vatkattuna
250 g valkoista suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä (laitoin Maraboun 180 g:n valkosuklaa levyn)
2 tl vaniljaesanssia (laitoin 2 tl vanilliinisokeria)
1,25 dl kuohukermaa vaahdotettuna
125 g (2,5 dl) vadelmia soseutettuna (laitoin 200 g pakastepussin)



1.Murskaa keksit hienoiksi muruiksi monitoimikoneessa. Lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoita seos monitoimikoneella tasaiseksi. (Itse en monitoimikonetta omista, joten laitan yleensä keksit pakastepussiin (kaksi päällekkäin varmuuden vuoksi, jos tulee reikä) ja hakkaan kevyesti vasaralla muruiksi).


2. Kaada seos voideltuun 23 cm:n irtopohjavuokaan, painele seos vuoan pohjalle. (Pingotin pohjan ja reunan väliin leivinpaperia, jotta kakun saisi helposti siirrettyä tarjoiluastialle)





3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää jauhot, munat, sulatettu suklaa ja vaniljaesanssi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kermavaahto. Nostele vadelmasose seoksen joukkoon puulusikalla. Varo sekoittamasta liikaa. Kaada täyteseos keksipohjalle.






4. Paista kuumassa 180 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes juustokakku on kiinteä reunoilta mutta keskeltä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassa.





5. Pane jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota siten vuoasta. (Juustokakku on parhaimmillaan, seuraavana päivänä! Paloja voi myös pakastaa!)

Lisäys myöhemmin: Tämä kakku onkin parhaimmillaan vasta oltuaan viileässä pari päivää... Eli kannattaa valmista kahtaa päivää ennen kuin tarjoilee.

2 kommenttia: