tiistai 3. toukokuuta 2011

Puolukkajäädyke-kakku

Hesarin sivuilta

Pohja: 3 munaa
1 dl sokeria
¾ dl erikoisvehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
Kostutus: noin ½ dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte: 4 dl (250 g) pakastepuolukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi: kokonaisia pakastepuolukoita
tomusokeria 

1. Valmista kakkupohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kestäväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilöiden ja sekoittaen välillä käsin kierrevatkaimella.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 senttiä).
3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja pane toinen puoli pakkaseen odottamaan käyttöä, tai jos valmistat myös suklaajäädyketortun, käytä sen pohjaksi.
5. Pese kakkuvuoka, jossa paistoit pohjan, ja leikkaa vuoan kokoinen leivinpaperi pohjalle. Pane kakkupohja vuokaan halkaistu pinta ylöspäin ja kostuta sitä sitruunamehulla. Vuoraa kakkuvuoan reunat kaksinkertaisilla leivinpaperisuikaleilla, silloin torttu on helpompi irrottaa vuoasta.
6. Hienonna sulaneet kokonaiset pakastepuolukat sauvasekoittimella tai metallisiivilän läpi hieromalla.
7. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma vaahdoksi. Lisää puolukkasose.
8. Sekoita lopuksi kermavaahto seokseen ja kaada kakkupohjalle. Peitä foliolla tai kelmulla. Pane pakkaseen odottamaan käyttöä.
9. Ota vuoka pakkasesta jääkaappiin noin tunti ennen tarjoilua.
10. Irrota varovasti reunarengas ja leivinpaperisuikaleet kakun reunoilta ja vedä pohjapaperin avulla kakku tarjoiluastiaan. Koristele pinta kokonaisilla pakastepuolukoilla ja tomusokerilla.
Vihje : Voit valmistaa täytteen myös suklaasta . Käytä silloin kostutukseen puoli desilitraa laimeaa kahvia. Valmista täyte samoin kuin puolukkakakussa, mutta käytä sokeria vain yksi desilitra ja vaihda kardemumma kaneliin. Käytä puolukoiden asemesta levy (175 g) taloussuklaata, sulata se paloiteltuna pienemmässä kattilassa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto-ranskankermaseokseen. Koristele pinta haarukalla laineikkaaksi ja pane torttu pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti