perjantai 25. maaliskuuta 2011

Raparperi-kookostuorejuustokakku


Seuraava juustokakunresepti löytyi Maku.fi -sivustolta.
Pohja
200 g kaurakeksejä
50 g leivontamargariinia
Väliin
2 dl hilloa (raparperi)
Täyte
500 g mascarponejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
2 dl kookosmaitoa
2 dl sokeria
1 dl limettimehua
5 kpl liivatelehteä
Koristeluun
2 dl vadelmia
1 dl hilloa (raparperi)
1 dl kookoshiutaleita (paahdettuna)
1/4 kpl raparperia (suikaleina)
1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
2. Lusikoi pohjan päälle raparperihillo.
3. Yhdistä tuorejuustoon bulgarianjogurtti, kookoskerma ja sokerit sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada seos hitaasti tuorejuustoseoksen joukkoon samalla varovasti sekoittaen.
5. Kaada täyte vuokaan raparperihillon päälle. Tasoita täytteen pinta veitsellä. Anna kakun kiinteytyä kylmässä vähintään pari tuntia tai yön yli.
6. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla, raparperihillolla, paahdetuilla kookoshiutaleilla ja raparperin kuorisuikaleilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti