Pohja
5 dl murskattuja Digestive-keksejä
1 rkl sokeria
125 g sulatettua voita
Täyte
800 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 munaa
1,5 tl vastapuristettua sitruunamehua
Kuorrutus
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kermaviiliä
1. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi. Lisää sokeri ja voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos irtoreuniasen, noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään.
2. Valmista sillä välin täyte: Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää munat ja sitruunamehu, vatkaa hyvin.
3. Kaada seos vuokaan taikinan päälle ja paista torttua 175 asteisessa uunissa tunnin verran, kunnes juustomassa on kiinteytynyt. Jäähdytä.
4. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti kakun pinnalle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia.
5. Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoamista.
17.8.2011 Nyt tuli testattua tätäkin kakkua. Perusjuustokakku, aika tavallinen ja "ihan hyvää". Pakastin paloja ja olen sulattanut niitä varovasti mikrossa. Kohmeisina ja hieman jäisinä hyviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti