tiistai 3. toukokuuta 2011

Appelsiininmakuinen juustokakku

Hesarin sivuilta:

Pohja
50 g voita tai margariinia
100 g piparkakkuja

Täyte
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
250 g rahkaa
(sokeria)
1-2 tl raastettua limetin kuorta
3-4 tl limetin mehua
4 liivatelehteä

Pinnalle
Tummaa suklaata tai vaahterasiirappia

    1.Jauha piparkakut ja sekoita jauhe sulatettuun rasvaan. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitta noin 20 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
    2.Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Raasta limetin kuori ja purista limetin mehu.
    3.Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka ja mausta seos limetinkuorella. Lisää sokeria, mikäli haluat kakusta makeamman etkä tarjoa lisänä vaahterasiirappia.
    4.Kuumenna limettimehu, liuota siihen pehmenneet, vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita täytteen joukkoon. Levitä täyte vuokaan piparkakkupohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa esimerkiksi yön yli.
    5.Nosta hyytynyt kakku tarjolle ja rouhi pinnalle tummaa suklaata tai kaada pinnalle hieman vaahterasiirappia. Voit tarjota vaahterasiirapin myös erikseen kakun kastikkeena.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti