lauantai 26. maaliskuuta 2011

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku

Murupulla -blogista



Pohja
250 g marie-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voisulaa


Täyte
600 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
300 g valkosuklaata
225 g mustikoita

Kuorrutus
130 g tummaa suklaata
100 g margariinia


1. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi, esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää jauheeseen voisula ja kaakojauhe. Sekoita ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Lisää kananmunat, jauhot ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti seokseen. Vatkaa ainekset sekaisin.

3. Lisää sulatettu suklaa ja lopuksi mustikat.

4. Kaada valmis seos keksipohjalle ja paista uunissa noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman "hyllyväksi", sillä se kiinteytyy jääkaapissa.

5. Kun kakku on jäähtynyt, sulata tumma suklaa ja margariini keskenään mikrossa. Kaada jäähtyneen kakun päälle.

6. Laita kakku yöksi jääkaappiin ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti