perjantai 25. maaliskuuta 2011

Granaattiomena-Baileys-kakku

Lempileivonnaiset -kirjasta: 

Pohja

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kermaa
500 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl Baileys-likööriä
150 g omenamarmeladia

Kostutus

1/2 dl vahvaa maitokahvia
3 rkl Baileys-likööriä

Koristelu

granaattiomenan siemeniä (tai marjoja)
sitruunamelissan lehtiä

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja paista pohjia leivinpaperilla vuoratuissa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoissa uunin keksitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varo etteivät pohjat pala.

2. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto, mausta täyte sokereilla ja liköörillä. Sekoita maitokahvi ja likööri keskenään.

3. Kokoa kakku kostuttamalla alimmainen pohja. Levitä päälle puolet omenamarmeladista ja sen päälle puolet täytteestä. Aseta toinen pohja päälle, kostuta ja levitä päälle loppu omenamarmeladi ja täyte. Koristele pinta granaattiomenan siemenillä ja sitruunamelissan lehdillä. (Vinkki: Granaattiomenan siemenet irtoavat hyvin, kun halkaiset omenan ja kopautat omenan pintaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti