keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Philadelphia-omenakakku

Tämä resepti on Olivialehden sivuilta löydetty. 


150 g huoneenlämpöistä voita
2 1/4 dl sokeria
2 tl kanelia
3 munaa
3 dl omenaraastetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
200 g Philadelphia-juustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta omenat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaneli ja yksi muna kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää omenaraaste ja sen jälkeen jauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti. Lisää taikina vuokaan ja paista uunissa 30-40 minuuttia. Kun kakku on viilentynyt, kumoa se alustalle tai voit myös kuorruttaa sen suoraan vuoassa.
Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrute. Sekoita kulhossa Philadelphia-juusto, tomusokeri ja vaniljasokeri ja lisää sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti