keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Limettijuustopiiras

Seuraava keltainen ihanuus on nimeltään Limettipiiras. Tein yhtenä päivänä ja oikein hyvää tuli. Juustopiiraiden tapaan piiras on uunista otettua hieman löysä keskeltä, mutta hyytyy jäähtyessä. Pinta myös tummuu helposti, kannattaa seurata tilannetta ja laittaa tarvittaessa leivinpaperi vuoan päälle. Resepti on alunperin Mustapippuri -sivustolta.

Murotaikina:

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja


Täyte:


300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 sitruunan mehu
2 limetin raastettukuori ja mehu
1,5-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Lisää myös vehnäjauhot, sitruunan kuoriraaste ja suola. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunan ja limetin mehut sekä raastettukuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää edelliseen. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille painellun murotaikinan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Koristele valmis jäähtynyt torttu raastetulla limetin kuorella.




Tämä oli tällainen arkisempi versio ihan vaan tavalliseen vuokaan. Kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, niin saa piiraan nätisti esille. Suosittelen, hyvää tuli! Saisinpa aikaiseksi hankittua sen uuden kameran, niin voisi panostaa vähän enemmän kuviin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti