Murotaikina:
200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 sitruunan mehu
2 limetin raastettukuori ja mehu
1,5-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sitruunan ja limetin mehut sekä raastettukuori. Vatkaa kananmunat ja sokerit keskenään vaahdoksi ja lisää edelliseen. Kaada täyte irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille painellun murotaikinan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Koristele valmis jäähtynyt torttu raastetulla limetin kuorella.
Tämä oli tällainen arkisempi versio ihan vaan tavalliseen vuokaan. Kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, niin saa piiraan nätisti esille. Suosittelen, hyvää tuli! Saisinpa aikaiseksi hankittua sen uuden kameran, niin voisi panostaa vähän enemmän kuviin..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti