tiistai 3. toukokuuta 2011

Suklaakakku

Hesarin sivuilta löytyi tämä Suklaakakku.

Pohja
200g suklaakeksejä
50 g suolatonta voita

Täyte
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60-70%)
2 dl kuohukermaa
2 munaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl kahvi- tai muuta likööriä)

Tarjoiluun
löysäksi vatkattua kermavaahtoa

    1.Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 senttiä) leivinpaperiympyrä. Murenna suklaakeksit karkeasti kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksirouheen joukkoon. Levitä seos tasaiseksi leivinpaperin päälle vuokaan.
    2.Paloittele suklaa kulhoon pieniksi paloiksi. Sulata suklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
    3.Vatkaa kerma, munat, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Mausta halutessasi tilkalla likööriä.
    4.Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Kypsennä 150-asteissa uunissa 35-45 minuuttia. Täyte saa hieman liikkua kakun keskellä, kun kakku otetaan pois uunista. Anna jäähtyä. Siirrä viileään hieman jähmettymään. Irrota vuoasta veitsen avulla. Koristele halutessasi suklaalastuilla. Tarjoa kakkua löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti