keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Valkosuklaa-juustokakku ja mintulla maustettuja mansikoita

Mtv3 -sivuston Makuja-osiosta nappasin tämän reseptin. Mansikat omaa mansikkasosetta pakkasesta, oli herkullista!




200 g digestive-keksejä

75 g suolatonta voita

400 g tuorejuustoa 
2,5 dl rahkaa (10%)
1 dl sokeria
100 g valkosuklaata
3 munaa
4 dl ranskankermaa
1 vaniljatanko (laitoin vaniljasokeria)
50 g valkosuklaata koristeluun
1 rasia mansikoita
mintunlehtiä (jätin pois)

1. Tee ensin pohja. Sekoita tehosekoittimessa digestive-keksit ja suolaton pehmeä voi tasaiseksi purumaiseksi massaksi ja painele massa vuoan pohjalle.
2. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
3. Sulata valkosuklaa mikrossa.
4. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää sulatettu valkosuklaa ja munat yksitellen.
5. Laita täyte vuokaan ja paista 130-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
6. Jäähdytä paistamisen jälkeen ja leikkaa kylmänä annospaloja.
7. Sekoita vaniljatangon siemenet ranskankerman kanssa ja levitä kakun päälle.
8. Leikkaa mansikat puoliksi. Hienonna mintunlehtiä suikaleiksi ja pyörittele mansikoiden kanssa.
9. Nostele mansikoita ja raastettua valkosuklaata kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti