lauantai 7. toukokuuta 2011

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku (by Donovan)

Tämä resepti on Jennifer Donovanin kirjasta Suklaa. Kakku on tosi ihanan makuinen, suosittelen. Varsinkin kesällä aion kyllä tehdä tätä tarjottavaksi itsepoimituista, tuoreista mustikoista. Nyt käytin pakastemustikoita. Pandan valkoinen suklaa on aika voimakkaan makuista, sitä ei kyllä tarvitse tuota 300 g laittaa. Ensi kerralla testaan muulla valkosuklaalla. Vuoan irrotin vähän liian aikaisin ja reunat kärsi vähän. Tähän vielä kun kehittelisi jonkun kivan koristelun päälle, jotain vihreitä lehtiä ehkä.. tämä on kesäkakku!






Pohja
250 g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa

Täyte
400 g tuorejuustoa notkisettuna (laitoin Philadelphiaa)
1 dl hienosokeria
3 munaa kevyesti vatkattuna
2 munankeltuaista
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljaesanssia
1, 25 dl kuohukermaa
300 g valkoista suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä (laitoin 2x130g Panda)
225 g (3,75 dl) mustikoita (laitoin itsepoimittuja pakkasesta)


1. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun 23 cm:n irtopohjavuokaan, painele seos vuoan pohjalle.


2. Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat ja keltuaiset, jauhot ja vaniljaesanssi. Vatkaa ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu suklaa puulusikalla, nostele sitten joukkoon mustikat. Kaada valmis seos keksipohjalle.


3. Paista 170 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia, tai kunnes juustokakku on reunoilta kiinteä ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa.


4. Pane juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota sitten vuoasta.

1 kommentti:

  1. Olen tehnyt elämässäni kaksi juustokakkua joista toinen oli mustikka-valkosuklaa. Toimiva yhdistelmä! :) Herkullisia ohjeita sulla täällä.

    VastaaPoista