Pohja
250 g digestive-keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voisulaa
Täyte
400 g tuorejuustoa notkisettuna (laitoin Philadelphiaa)
1 dl hienosokeria
3 munaa kevyesti vatkattuna
2 munankeltuaista
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljaesanssia
1, 25 dl kuohukermaa
300 g valkoista suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä (laitoin 2x130g Panda)
225 g (3,75 dl) mustikoita (laitoin itsepoimittuja pakkasesta)
1. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun 23 cm:n irtopohjavuokaan, painele seos vuoan pohjalle.
2. Vatkaa suuressa kulhossa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat ja keltuaiset, jauhot ja vaniljaesanssi. Vatkaa ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu suklaa puulusikalla, nostele sitten joukkoon mustikat. Kaada valmis seos keksipohjalle.
3. Paista 170 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia, tai kunnes juustokakku on reunoilta kiinteä ja keskeltä vielä hieman hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa.
4. Pane juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli, ota sitten vuoasta.
Olen tehnyt elämässäni kaksi juustokakkua joista toinen oli mustikka-valkosuklaa. Toimiva yhdistelmä! :) Herkullisia ohjeita sulla täällä.
VastaaPoista