tiistai 3. toukokuuta 2011

Karpalotorttu

  • Hesarista

  • Pohja
  • 100 g margariinia tai voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl maitoa
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa

Kiille
3 dl karpaloita
5 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

  • 1.Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen rasvavaahtoon.
3.Levitä taikina laakeaan paistosvuokaan ja nosta hiukan reunoille. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes pohja on saanut hiukan väriä.
4.Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos puolikypsän pohjan päälle ja paista torttua uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna kypsän tortun jäähtyä.
5.Mittaa karpalot kattilaan ja lisää vesi. Keitä marjoista vahva mehu ja siivilöi marjat pois. Laita mehu takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri mehuun ja kiehauta. Levitä kiille tortun pinnalle ja anna sen hyytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti