lauantai 7. toukokuuta 2011

Hawaiian Cheesecake

Juustokakku Havaijin tapaan löytyi kirjasta Amerikan herkut.

Pohja
1 dl makadamiapähkinöitä (voi korvata saksanpähkinöillä)
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
1 rkl sokeria
125 g sulatettua voita

Täyte
800 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 munaa
1,5 tl sitruunamehua
1,5 dl kookoshiutaleita
1 dl rouhittuja makadamiapähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)

Ananaskuorrutus
2 rkl sokeria
1,5 rkl maizenaa
3,75 dl ananasmurskaa liemineen
2 rkl sitruunamehua

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Rouhi pähkinät hienoksi rouheeksi.
3. Sekoita keksinmurut, pähkinät ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin.
4. Painele seos irtoreunaisen, noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään.
5. Valmista sillä välin täyte: Vatkaa tuorejuusto, sokeri, venhäjauhot, vaniljasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi. Vatkaa mukaan munat ja sitruunanmehu. Lisää kookoshiutaleet ja rouhitut pähkinät.
6. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja paista 1 tunti ja 15 minuuttia tai kunnes kakku on kiinteytynyt.
7. Ananaskuorrutus: Sekoita sokeri, maizena, ananasmurska ja sitruunamehu pienessä kasarissa. Kiehauta seos keskilämmöllä. Sekoita koko ajan. Keitä minuutin verran, kunnes seos sakenee. Jäähdytä.
8. Jäähdytä kakkua ja levitä sitten ananaskuorrutus sen pinnalle. Pidä kylmässä vähintään neljä tuntia.
9. Koristele paahdetuilla kookoshiutaleilla ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti