sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Glögijuustokakku (uunissa)

Nyt sein tein, eli testasin glögijuustokakkua. Googlettamalla löytyi vaikka kuinka monta erilaista reseptiä, valitsin uunissa valmistettavan, koska inhoan sitä, että pitää raivata tilaa jääkaappiin, että saa vuoan mahtumaan, jos tekee siis liivatteella. Tämän ohjeen löysin Kotivinkin sivuilta. Täytyy sanoa, että oli pieni pettymys, mutta tulipahan kokeiltua, eikä toisten tartte. Pakastin puolet kakusta palasina. Kyllähän siitä makean nälkä lähtee, eli ihan normi kakku... mutta ei kyllä paras mahdollinen.

Glögisiirappia valmistin vain puolet ja se oli hyvä valinta. Kakkuun tuli näin sopivasti siirapimaista kuorrutetta, ilman että sitä valui yli. Vinkkinä, jos et ole aikaisemmin tuollaista siirappimaista kuorrutetta tehnyt, niin seos alkaa jähmettymään vasta kun otat sen levyltä pois ja annat jäähtyä... joten ei tarvitse keittää kuin 5 minuuttia (kun laittaa vain puolet tuosta määrästä).  Pohjaan laitoin vain puolet tuosta rasvan määrästä ja aika hyvin pysyi niinkin koossa. En tiedä johtuiko siten siitä, että kakun reunat maistuivat vähän palaneelle. Ihmekään jos miettii, että laittaa valmiita pipareita vielä 40 min uuniin.... Keksien määrääkin muuten vähän vähensin, koska mielestäni mihinkään muuhun kakkuun ei ole noin paljoa niitä tullut ja en halunnut hirveän paksua keksipohjaa (varsinkaan kun mielestäni piparkakut eivät ole kovin hyvän makuisia)



Pohja
200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita (laitoin 100 g)

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä

Glögisiirappi
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria


1. Aja keksit ja piparkakut tasaiseksi muruseokseksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai laita keksit muovipussiin ja rullaa muruiksi kaulimella (itse laitoin muovipussiin ja hakkasin vasaralla). Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24–25 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada murumassa vuokaan ja painele se tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.

4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti