tiistai 2. lokakuuta 2012

Luumu-juustokakku

Lokakuun puolella ollaan ja reilun kuukauden päästä voi jo juoda ensimmäiset lasit glögiä! Talvista ja loppuvuoden tunnelmaa saa varmasti glögin kanssa tarjottavasta luumu-juustokakusta. Löysin tällaisen reseptin  Kotivinkin sivuilta. Taidanpa jo lähiaikoina sitä testailla, niin tietää sitten miten onnistuu jos vaikka pikkujoulutunnelmissa tarjoaisi. Lisään sitten kuvan leipomuksestani ja kommentit :)

Pohja
175 g kaurakeksejä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
75 g margariinia tai voita

Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
1 prk (300g) luumumarmeladia
2 dl vispautuvaa kermaa
2 rkl vahvaa kahvia tai sitruunamehua
5 liivatelehteä

Koristeluun
tuoreita luumuja
kanelitankoja
kaneli-sokeriseosta




  • 1. Valmista pohja. Laita keksit ja mausteet monitoimikoneen kulhoon ja aja hienoksi leikkuu-
  • terällä. Sulata rasva, lisää kulhoon ja aja tasaiseksi.
  • 2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  • 3. Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja luumumarmeladi keskenään.
  • 4. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen kevyesti nostellen.
  • 5. Kuumenna kahvi tai sitruuna-mehu kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • 6. Tasoita täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele kakku esimerkiksi tuoreilla luumuilla ja kanelitangoilla. Sirottele pinnalle kaneli-sokeriseosta.


Kerro sinäkin mielipiteesi, jos ehdit ennen minua kokeilemaan tätä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti