tiistai 11. lokakuuta 2011

Manhattanin juustokakku

Tämä ohje taitaakin olla ensimmäin ohjeistani, jossa käytetään smetanaa. Kirjasta Ruokasuosikit - Leivonta.

6 rkl voita
200 g grahamkeksejä murskattuna
auringonkukkaöljyä voiteluun
400 g tuorejuustoa
2 isoa munaa
140 g hienoasokeria
1,5 tl vaniljauutetta
4,5 dl smetanaa

Mustikkakastike
55 g hienoasokeria
4 rkl vettä
250 g tuoreita mustikoita
1 tl maissitärkkelystä

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon keksinmurut. Levitä seos öljyllä voideltuun 20 cm:n irtopohjavuokaan. Pane tuorejuusto, munat, 100g sokerista ja 0,5 tl vaniljauutteesta monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja paista 190-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt. Ota pois uunista ja anna jäähtyä 20 minuuttia. Jätä uuni päälle.

2. Sekoita smetana, jäljelle jäänyt sokeri ja vaniljauute kulhossa. Lusikoi seos juustokakun päälle. Pane se takaisin uuniin 10 minuutiksi, jäähdytä ja pane sitten jääkaappiin viilentymään 8 tunniksi tai yön yli.

3. Kastike: Pane sokeri ja 2 rkl vettä kattilaan miedolle lämmölle ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Nosta lämpöä ja lisää mustikat. Pane kansi päälle ja keitä muutama minuutti tai kunnes mustikat ovat pehmenneet. Ota kattila pois levyltä. Sekoita maissitärkkellykseen lopput 2 rkl vettä, kaada seos mustikoille ja hämmennä, kunnes seos on sileää. Pane kattila uudestaan miedolle lämmölle. Keitä kunnes mehu paksunee ja kirkastuu, nosta sivuun jäähtymään.

4. Ota juustokakku vuoasta 1 h ennen tarjoilua. Lusikoi mustikka kastike päälle ja anna olla kylmässä tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti